Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

İKİ YILDA 10 BİN KÖK LAVANTA YETİŞTİRDİ

İKİ YILDA 10 BİN KÖK LAVANTA YETİŞTİRDİ
420 views
21 Haziran 2022 - 19:38

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde Tarım Müdürlüğünün verdiği lavanta fideleri, bölgeye rengarenk görüntü sağladı.
Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Mersin İl Tarım Müdürlüğünün Mersin genelinde dağıttığı lavanta fideleri iki yıl sonunda muhteşem görüntüsü ile gözler önüne serildi.
Üretici Cemil Durmaz, tarım müdürlüğünden aldığı 10 bin adet lavanta fidesini hasat etmeye başladı.
Lavanta çiçeklerinden elde edilen yağ ile sabunlardan tıbbı ve aromatik malzemelerin ham maddesinde kullanıldığını belirterek, şunları söyledi.
2000 bin yılında altı dönüm bir araziye ektik intermedya burası ilk yılı 500 kg çiçeğimiz oldu. Bu ikinci yılı hedefimiz 1500 kg falan bir çiçek alıyoruz, geçen yıl 500 kg çiçekten yaklaşık 9 kg yağımız oldu distirasyon yöntemiyle alınıyor bu yağlar yağların faydası zaten internette saymakla bitmiyor ama en büyük şeyi gördük gördüğümüz haşerelerden uzaklaştırıyor nereye damlatırsan uzaklaştırıyor sakinleştirici çay olarak kullanılıyor genelde sıcak ılık suda, çiçeklenmenin ilk başladığı yıl ay haziran ayında başlar Ağustos’un 10’una 15’ine kadar bu çiçek sürer, ondan sonra da hasat yapılır, 20 adet kovan koyduk.
Bunun balından doğadaki yani buradaki çiçeklerden de alıyor ama en yoğun şu anda lavantadan alıyor, lavantanın balıda mukembel bir tat ve aroma veriyor, onun içinde bu lavanta balınıda denemek istiyoruz dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tarsus Haber Medya © 2022 -2023 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

        error: Kopyalanması Yasaktır.!