Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

Mustafa Sever AK Parti MKYK Üyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Mustafa Sever AK Parti MKYK Üyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
37 views
30 Ağustos 2024 - 23:55

Değerli hemşerilerim,
İçinde bulunduğumuz Zaferler Haftası, bu yıl 30 Ağustos 1922’de elde edilen Başkumandanlık Meydan Muharebesinin 102. yıl dönümüne işaret etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun nüvesini teşkil eden bu kutlu zaferi Milletimize armağan eden İstiklal Harbi’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Büyük Millet Meclisi’nin saygıdeğer üyelerini ve kahraman Türk ordusunun tüm askerlerini rahmetle minnetle yad ediyorum.

26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, verilen çetin mücadelelerinin ardından Dumlupınar’da zafere taşınmıştır. 30 Ağustos’ta kazanılan bu destansı zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır.

Değerli kardeşlerim,
102 yıl önce süngülerinin ışıltısı ufku aydınlatan Mehmetçik, evinde bıraktığı anasının, kızının, karısının namusu ve vatanın toprağı için canını vermeye hazır bir şekilde savaş meydanına adım atmıştır. Bağımsızlığını yok etmek isteyen emperyalist güçlerin heveslerini kursağında bırakan Türk zaferi, tüm dünyadaki esaret altındaki ulusların da umudu olmuştur.

Bugün de, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyen Milletimiz, istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakarlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir.

Büyük Zafer’den aldığımız ilham ve cesaretle Türkiye’yi daha aydınlık, daha müreffeh bir geleceğe taşımak için mücadelemizi sürdüreceğiz.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Mustafa Sever
AK Parti MKYK Üyesi

KÖŞE YAZARLARI

Tarsus Haber Medya © 2022 -2024 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

error: Kopyalanması Yasaktır.!