Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

İL OLMAK TARSUS’UN HAKKI

İL OLMAK TARSUS’UN HAKKI
913 views
19 Ocak 2023 - 15:39

GENEL BAŞKAN YILMAZ KARACA, TARSUS İÇİN KONUŞTU. .

TARSUS 40 VİLAYETTEN BÜYÜK VE İLK İL OLACAK İLÇELER ARASINDADIR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Tarsus’a geldi.

Başkan Karaca beraberinde TGF Basın Vakfı Başkan yardımcısı Oğuzhan Bayrak ve TGF Genel Başkan yardımcısı Levent Altun ile birlikte bölge ziyaretleri yaptı.

Çukurova ziyaretleri kapsamında Pazar günü Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kongresine katılacak olan Karaca, ilk ziyaretini Tarsus’ta MEDYAD’a yaptı. Medyad’da başkan Okan Çalışkan,yönetim kurulu üyeleri ve diğer gazeteci üyeler karşılamada hazır bulundu. Karaca, bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Tarsus’ta MEDYAD’a konuk oldu. MEDYAD’da kendisini başkan Okan Çalışkan ve bazı gazeteci arkadaşları karşıladı. Karaca ve beraberindekiler, Tarsus’un çok büyük bir ilçe olduğunu belirterek il hakkının verilmesini istediler.

İNTERNET YASASI

Yeni çıkan İnternet yasası konusunda görüşlerini açıklayan Başkan Karaca, “Gazete sahipleri arkadaşlarımızın çoğu kendi sorununa sahip çıkmıyor. Basın ilan kurumuna temsilci seçilirken mesleğin sorunlarını bilen kişileri seçmemiz lazım. Biz meslektaşlarımızın sorunlarının çözümünden yanayız. Mecliste kabul edilen Basın Yasasının Basın İlan Kurumu tarafından hazırlanan taslak yönetmeliğini değerlendirdik. Hem kadro sayıları hem de bekleme süreleri Anadolu basını için çok yüksek mutlaka aşağı çekilmeli. Birçok internet sitesi sahibi bu yasanın, yönetmeliğin çıkmasından itibaren çok güç durumda kalacak. İllerde kadro 4, ilçelerde 2 gibi olmalı. Hatta nüfusu 10 bin cıvarında olan ilçelerde kadro bir kişi olabilir. Mesleğin içinden gelen Yazı işleri müdürüyle 1 kadro yeterli olabilir. Biz basında naylon kadrolaşmaya da karşıyız. İnternet Sitelerine 24 ay gibi bekleme süresi ile yeni kurumların resmi ilana girmesi de çok zor. 24 ay boyunca hiçbir ilan hiçbir destek almadan yayın hayatını sürdürmesi son derece zor. Anadoluda bazı gazetelere zulmedilmesine de karşıyız. Basın ilan kurumu zaten hergün yapılan işlemleri, faturaları internet vasıtasıyla görüyor.Birde sık sık yapılan denetimlere gerek yok. Biz yine de BİK ile iyi geçinmek durumundayız. Kavgadan yana değil, Basın emekçilerinin sorunlarının çözümünden ve şartların iyileştirilmesinden yanayız” dedi.

TARSUS İL OLACAK İLK 3 İLÇE İÇİNDE

TGF Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye’de yeni iller yapılması gerektiğini, bunun için birçok ilçede şartların oluştuğunun altını çizerek “Tarsus 40 ilden büyük bir ilçe. Nüfusu, yerleşimi ve potansiyeli ile il olacak ilk üç ilçe arasında Tarsus’u sayabilirim. İş siyasetçilere kalıyor. Temennim, ilçe demeye dilimizin varmadığı Tarsus il statüsüne alınır ve hakkını da böylece almış olur.” diye konuştu.

Ziyaret sonrası MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan, TGF Başkanı Karaca ve Oğuzhan Bayrak ile Levent Altun’a Tarsus’u simgeleyen hediyeler verdi. Karaca, Mersin ve Adana’da, sonra da Ceyhan’da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunarak bölgemizdeki gezilerini sürdürdü.
Levent Altun

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tarsus Haber Medya © 2022 -2023 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

        error: Kopyalanması Yasaktır.!