Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

Anamur Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Tesisi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi.

Anamur Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım Tesisi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi.
175 views
15 Mayıs 2023 - 12:11

 

Göreve geldiği günden bu yana ilçeye doğalgaz getirilmesi için büyük uğraşlar veren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, bugün gerçekleştirilen temel atma töreni ile doğalgazın birkaç ay içerisinde evlerde ve işyerlerinde kullanılmaya başlanacağını müjdeledi.

Bugün gerçekleştirilen temel atma programına Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Adnan Gübbük, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Mehmet Satar, Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Tufan Duman, Türk Eğitimsen İlçe Başkanı Hayri Kılınç, Türkav İlçe Başkanı Adnan Tufan, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Basın Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Kılınç: “Doğalgazın Geleceğine Kimse İnanmıyordu”

Programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Anamur’a doğalgaz getireceğimizi ilk dillendirdiğimizde hiç kimse bu işin gerçekleşebileceğine ihtimal dahi vermiyordu. 4 yıllık çabalarımızın sonucunda bugün burada doğalgaz depolama ve şehir içi dağıtım tesisinin temellerini atıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemiz Anamur’un çehresini değiştirecek, gelişmiş kentlerde bulunan tüm imkanlardan Anamurlu hemşehrilerimizin de faydalanmasını sağlayacak projeleri hayata geçirdik. Doğalgazda bunlardan bir tanesiydi çok şükür bu projeyidehayata geçirmek bizlere nasip oldu” dedi.

“Doğalgaz Hem Ucuz Hem Çevreci

Doğalgazın evlerde ve iş yerlerinde vatandaşlara büyük avantajlar sağlayacağını belirten Başkan Kılınç: “Doğalgaz tüpe ve kömüre göre hem daha ucuz hem de çevreye bıraktığı gazlar ve atıklar açısından daha çevreci. Benim Ankara’da ki evime geçtiğimiz ay 45 TL doğalgaz faturası geldi. Eğer mutfak tüpü kullansaydık 300 TL’ye tüp almak zorunda kalacaktık. Yapılan değerlendirmelere göre doğalgaz mutfak tüpüne göre 4.5 kat, ısınmada 3.5 kat daha ucuz olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanı sıra bu projenin hem şehir içi iletim ve montaj hatlarının kurulumunda hem kurulum sonrası gerçekleştirilecek olan hizmetlerde ilçemizde istihdama yönelik büyük katkılar sağlayacaktır. Ben ilçemize doğalgazın getirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumumuza, BOTAŞ Genel Müdürümüze ve Aksa Doğalgaz Müdürümüze teşekkür ediyorum. Doğalgazın ilçemiz Anamur’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Kılınç: “ Yol Tahribat Bedelini Vatandaşlarımıza Yansıtmayacağız”

Doğalgaz iletim hattı çalışmaları nedeniyle şehir içi yollarda iş makineleri ile çalışmalar yapılacağını belirten Başkan Kılınç, Anamur Belediyesi’ne ait sokaklarda oluşacak olan tahribat nedeniyle vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda Anamur Belediyesi’ne olumlu bir cevap vermediğini belirten Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Doğalgaz dağıtım hatları için firma burada bir kazı çalışması gerçekleştirecek. Biz Anamur Belediye Meclisinde aldığımız kararla, Anamur Belediyesine ait sokaklarda gerçekleştirilecek olan kazılar nedeniyle oluşacak olan zararı vatandaşlarımıza yansıtmadanAnamur Belediyesinin ödemesini sağladık. Eğer bu kararı almasaydık vatandaşlarımız burada yapılan işlemler nedeniyle belediyemize katılım payı ödemek zorunda kalacaktı. Aynı şekilde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait caddeler içinde bu kararın alınması gerekiyor, biz büyükşehir belediyesine bu durumu bildirdik. Fakat şu ana kadar herhangi bir olumlu dönüş yapılmadı” dedi.

Aksa Bölge Müdürü Tufan: “ Anamurlular DoğalgazıKasım Ayında Evlerinde Kullanmaya Başlayacak”

Programda konuşan Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Adnan Tufan çalışmaların çok kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını belirtti. Sonbaharda evlerde doğalgaz bağlantılarının tamamlanacağını belirten Tufan: “Anamurlu vatandaşlarımız Kasım ayı içerisinde evlerinde ve işyerlerinde doğalgaz kullanmaya başlayabilecek. Aksa Doğalgaz olarak 30 kilometrelik servis ve bağlattı hattı çalışmalarını bugünden itibaren başlatıyoruz. İlk etapta Kasım ayına kadar yaklaşık 4000 evin doğalgaz bağlantısını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Anamur Belediyesi’nde belediyemizle birlikte oluşturacağımız doğalgaz talep masası ile de bu sayının çok daha üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Doğalgazın Anamur’a getirilmesi için büyük bir emek harcayan Belediye Başkanımız Sayın Hidayet Kılınç’a teşekkür ediyor, Anamurlu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Program, doğalgaz iletim hattının döşenmeye başlaması ile sona erdi.

KÖŞE YAZARLARI

Tarsus Haber Medya © 2022 -2023 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

error: Kopyalanması Yasaktır.!