Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

FIRINCILAR ODASI BAŞKANINDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

FIRINCILAR ODASI BAŞKANINDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
301 views
10 Kasım 2022 - 16:30

Özel bir kanalda yayınlanan ve katıldığı toplantıda, ekmekle ilgili sarf ettiği hakaret içerikli sözleri nedeniyle tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’a tepki çığ gibi büyüyor. Toplumun her kesiminden talihsiz açıklamaya protesto yağarken, bir açıklama yapan Tarsus Fırıncılar Odası Başkanı Suat Yaşar da, Kolivar’ın sözlerini kınadı.

Yazılı bir açıklama yapan Suat Yaşar, Kolivar’în haddini aşan sözler kullandığını belirterek, ekmeğin dünyanın her yerinde birincil ve en önemli gıda maddelerinden biri olarak kabul edildiğini hatırlattı. Ekmeğin Türk toplumunda ise ayrı bir yeri ve değeri olduğunun altını çizen Yaşar; “Biz ekmeğe bir yiyecek değil, kutsal bir varlık olarak bakarız. Kültürümüzde ekmeğin yeri ve önemi büyüktür. Öyle ki; ekmek üzerine yazılmış sayısız türkü, şarkı,şiir ve onlarca atasözü, özlü söz vardır. Yerde birparça kuru ekmek görsek, hemen eğilip alır, onu öptükten sonra kaldırıp yüksek bir yere bırakırız. Şimdi bir kendini bilmez çıkıp ekmeğimize, kutsalımıza hakaret ediyor. Bu kesinlikle kabul edilemez” dedi.

Cihan Kolivar’ın zaman zaman bu tarz garip çıkışlar yaptığını duyduklarını dile getiren Suat Yaşar, iddia edildiği gibi, bilimin ekmek aleyhine herhangi bir tespiti olmadığını ifade etti. Aksine, ekmeğin insan sağlığına çok büyük katkıları olduğunu hatırlatan Yaşar şunları söyledi;

“Kurallara uygun şekilde üretilmiş olan ve zenginleştirilmiş un ile yapılan ekmek, demir, tiamin (B-1 vitamini), riboflavin (B-2 vitamini), niasin (B-3 vitamini) ve folik asit (B-9 vitamini) bakımından yüksek değerlere sahiptir. İnsana tokluk hissi verir. Yeterli seviyede tüketildiği zaman insana enerji sağlayan bir besindir. Toplumumuzun büyük bölümü, ekmek yemeden kendini tok hissetmez. Bu yüzden ekmek sofralarımızın olmazsa olmazı, baştacımızdır. Söyleyeceği sözü, aklından ölçüp biçmeden ağzından çıkaran bir şahıs söyledi diye, böylesine önemli bir ekmeğin değeri düşmez. Bu nedenle halkımızdan, bu kişinin söylediği sözleri ciddiye almamasını rica ediyorum” dedi.

Tarsus’ta faaliyet gösteren fırıncılar ve onların temsilcisi olan Tarsus Fırıncılar Odası olarak, Cihan Kolivar’ı şiddetle kınadıklarını belirten Suat Yaşar, şahsın hak ettiği cezayı almasını istediklerini söyledi.

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tarsus Haber Medya © 2022 -2024 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

        error: Kopyalanması Yasaktır.!