Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

PAMUKLU BARAJI AÇILDI

PAMUKLU BARAJI AÇILDI
194 views
11 Aralık 2023 - 19:41

Pamuk Barajı açıldı
Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)- MERSİN’in Tarsus ilçesinde sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için yapılan Pamukluk Barajı’nın etapları törenle açıldı.
‘Türkiye’nin en büyük 4’üncü barajı’ olacak, ekonomiye yıllık 500 milyon TL katkı sağlayacak Pamukluk Barajı, su tutmaya başladı. Yılda 2 defa ürün almayı sağlayacak baraj sayesinde, bölgede sera yetiştiriciliği yapılacak, tropikal meyveler yetişecek. 180 bin dekar alanı sulayacak barajdan, 130 milyon metreküp içme suyu temin edilebilecek ayrıca yıllık 80 gigavatsaat enerji üretecek. Tarımın yanı sıra bölgenin içme suyu problemi de baraj ile büyük oranda çözülecek.
Barajın ikmali 1’nci kısım, Sulama İletim Kanalı ve Tesisleri, Aksıfat Barajı ile Toroslar Güzelyayla Göleti ve Sulaması etapları törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile bağlandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, milletvekilleri ve belediye başkanları kurdele keserek açılışları gerçekleştirdi. (DHA)
FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ

EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        Tarsus Haber Medya © 2022 -2024 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

        error: Kopyalanması Yasaktır.!