Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

TEK BAŞINA 65 YILDIR BARAKADA YAŞIYOR

TEK BAŞINA 65 YILDIR BARAKADA YAŞIYOR
189 views
25 Ocak 2023 - 20:26

6 METRELİK BARAKADA 65 YILDIR TEK BAŞINA YAŞIYOR
Mersin’in Tarsus ilçesinde tek odalı baraka tipi evde yaşayan 76 yaşındaki Hilmi Gürkan komşularının yardımıyla ayakta kalmaya devam ediyor.
İlçeye bağlı Reşadiye Mahallesi 3035 sokak 4 nolu evin uzun yıllar önce yanmasından sonra tek oda kalan ve baraka haline bürünen odada yaşam savaşı veren Hilmi Gürkan, yaşlı aylığı hariç başka bir yardım almadığını belirterek yemek yardımı yapan komşularına teşekkür ediyor.
Hiç evlenmediği için kimsesiz olan ve 65 yıldır elektriği olmayan evim dediği yerde tek başına hayat mücadelesi veren Hilmi Gürkan zaman zaman iş aramaya çıksa da yaşlı olduğu için kimsenin iş vermediğini söylüyor.
Aynı odada yatan, yıkanan ve yemek yiyen yaşlı adamın Türk Bayrağı ve Atatürk resimleri ile dolu olan barakasında camlar ise hava aldığından geceleri ise oldukça soğuk geçiyor.
İhbar hattına bir vatandaşın müracaatı ile görüntü almaya gittiğimiz Hilmi Gürkan şunları söyledi.
“6 yaşından beri 65 senedir burada oturuyorum yemeğimi bu 6 metrelik yerde yapıyorum, yatıyorum soba yok bişe yok soğuk havada banyo yapıyorum, çok perişanım kimsem kalmadı zaten komşularım arada bir yemek veriyor sıkılıyorum utanıyorum ama ne yapayım, bazen bakkaldan borca zeytin alıyorum verirse onunla idare ediyorum. Ne iş olursa arıyorum, ayakçılık, lokantacılık kebapçılık bulaşık yıkamak gibi, onu da vermiyorlar bakıyorlar yaşlıyım diye, tek gelirim yaşlılık aylığı bu ay 600 lira veriyorlardı her halde zam yapacaklar.
Mum alıyorum kalan para ile mum ışığında yaşıyorum, elektriğim yok suyum var onunda parasını bir iki ay yatıramıyorum kesiyorlar dedi.

KÖŞE YAZARLARI

Tarsus Haber Medya © 2022 -2023 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

error: Kopyalanması Yasaktır.!