Bir Haber Herşeyi Değiştirir.

VEFA ANAMUR’DAN GELDİ

VEFA ANAMUR’DAN GELDİ
224 views
29 Ocak 2023 - 21:17

Başkan Kılınç’tan Vefa Örneği
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ahde vefa örneği göstererek hayatını kaybeden Anamur Eski Belediye Başkanı Yalçın Kaya Kılıç ve 1997 yılında şehit olan Selçuk Bal’ın isimlerini evlerinin bulunduğu sokaklara verdi.
Bugün gerçekleştirilen programla Yalçın Kaya Kılıç ve Selçuk Bal’ın isimlerinin verildiği sokağa tabelalar dikildi.
Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve ailelerin katılımı ile gerçekleştirilen programda hayatını kaybeden Eski Belediye Başkanı Yalçın Kaya Kılıç ve Şehit Polis Memuru Selçuk Bal için kuranı kerim okundu.
Programda konuşan Başkan Kılınç Selçuk Bal’ın 1997’de Mardin’de görevi esnasında meydana gelen kazada şehadete erdiğini belirterek “ Şehidimizin isminin baba ocağında bulunan sokağa verilmesi amacıyla meclis kararı almıştık. Bugünde aldığımız kararın gereği olarak tabelasını dikiyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi. Şehidin ailesi ve yakınları, sokağa Şehit Polis Memuru Selçuk Bal isminin verilmesi nedeniyle Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a teşekkür etti.
Eski Belediye Başkanı Yalçın Kaya Kılıç’ın İsmi Evinin Bulunduğu Sokağa Verildi.
1973-1977 yılları arasında Anamur Belediye Başkanlığı yapan ve Aralık ayında 88 yaşında hayatını kaybeden Yalçın Kaya Kılıç’ın isminin evinin bulunduğu sokağa verildi. Avukat Yalçın Kaya Kılıç Sokağı’nın tabelası Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve Kılıç’ın ailesi tarafından evinin bulunduğu sokağın girişine dikildi.
İlçeye katkısı bulunanlara ahde vefa duyulması gerektiğini belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Yalçın Kaya Kılıç 1973-77 yılları arasında ilçemizde belediye başkanlığı yapmış değerli bir büyüğümüz. Toplumumuz tarafından da iyi hatıralarla hatırlanan Yalçın Ağabeyimizin isminin yaşatılması gerektiğini düşünerek meclisimizde böyle bir teklifte bulunmuştuk. Bugün Avukat Yalçın Kaya Kılıç Sokağı’na tabelasını dikiyoruz. Değerli ağabeyimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi. Yalçın Kaya Kılıç’ın Kıbrıs Barış Harekatı esnasında yazdığı ve sanatçılar tarafından bestelenerek marşa dönüştürülen şiirinin de okunduğu programda Kılıç ailesi Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’a teşekkür etti.

KÖŞE YAZARLARI

Tarsus Haber Medya © 2022 -2023 Tüm Hakları Saklıdır. Designer DENİZ MEDIA GROUP

error: Kopyalanması Yasaktır.!